top of page
Writer's pictureBistra Stoimenova

Повест за желязната верига

Updated: Nov 26, 2020


Живей в оковите на роба  И спи на неговия нар корав, И кретай в същата прокоба, не бягай във летищния ръкав.


Ей тук опитай да си вадиш хляба Работи, че всеки ден да се напиняш. На работата вземат само плява. А знанията там пет пари не чинят.


Ела опитай глас да имаш тука.  Иди крещи, върви навънка гледай твоя труд да стъпкват, а тебе да натикат в миша дупка.


Имай идеали, мечти, и стремежи Брани ги по митинги и по стачки За да станеш пешка във кроежи В които някой прави тлъсти пачки.


Иди да те разпитва наглото ченге. Накрай да ти поискат кинти доста. Корупцията държи те в менгеме. А ти? Търсиш си правата просто.


Не става тук така, права тук не търси Не чакай помощ в кабинета що си влязъл Беззъб народен гений точно го е казал  Не се бий със силен, с богат не се съди.


Ей туй си мисля аз по тоз въпрос отровен. "Живей като роб, мисли като свободен." Не е възможен според мен такъв сценарий С дух на патриций, а да теглиш като парий.


Лесно е да лаеш, когато не си на синджира. Докато държавата всичко друго умира. Бориш се за комата, малко огън вечен  А идеалите стават само спомен далечен.


За мене има истина една - ето такава -  силен е не оня дето бяга, а който остава. Ако можеш да промениш нещо, ела, но стой, бори се. Ако не можеш и си тръгнал, стой си там и мълчи си!

Това е мойта повест за желязната верига.

Че действия трябват, дрънкане не стига.


*Disclaimer (за да не се избием под поста)

На всички онези, които са били зад граница  но са се опитали да направят нещо и тук, поклон. На всички други, отишли да градят своето щастие на голата поляна - уважение.

Това е насочено само към рефрена "вие сами трябва да се оправите". Ами елате със своя опит, поведете ни като сме прости и ни научете как! С дрънкане нищо не става :) Не знаеш какво му е на другия, докато не поживееш неговия живот. 

Comments


bottom of page