top of page
Търсене
  • Снимка на автораAdmin

Мой кадър отива на постоянна изложба в Русия

Актуализирано: 4.08.2021 г.


Помните ли, когато ви казах, че мой кадър отива на постоянна изложба? Ето го и него, така, както ще го гледат хората - кадър от Деветашката пещера, който снимах с кеф и редактирах по нощите с още повече кеф :)


Еми, на 21 юли 2021 г от 11 ч (днес, разбирайте ), в Ядрения център в Дубна, Русия, се открива постоянна изложба "Природно и културно наследство на България" - или казано най-общо, красиви изгледи от България .


Дубна е на около час път от Москва, в случай че нямате идея къде се намира. Там има АЕЦ, за чието построяване някога български учени са помагали и тази година същата тази централа и прилежащия й институт за ядрени изследвания навършва 65 години (ако не ме лъже паметта). За тази цел управата на централата е решила да направи изложба с изгледи от държавите, чиито учени са помагали някога. Тъй като българските учени са били едни от най-ангажираните с проекта, българската Асоциация на професионалните фотографи получи официална покана да участва с кадри.


Експозицията съдържа 12 фотографии на 7 автора от АПФ. Красиви гледки от емблематични български места и обекти ще красят българския етаж в ядрения център. Автори на фотографиите са колегите: Анастас Търпанов, Йордан Йорданов, Евгени Димитров, Лилия Йотова, Милен Цветанов, Стефан Марков и моята скромна личност :)

Част от останалите кадри и малко повече институционална информация можете да намерите на сайта на Асоциацията: http://photographers.bg/bg/2021/07/12/българско-културно-наследство-ще-пре/

1 преглеждане0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Bulgaria celebrates the day of Slavic script and culture!

Today Bulgaria celebrates the day of the Cyrillic alphabet and Slavic culture. The picture: the building of the National library Saint Cyril and Methodius in Sofia, Bulgaria. More interesting facts: T

bottom of page